Foto's die iets laten zien van de couleur locale van een gebied, doen het altijd goed in een verhaal. Ze laten iets zien van de identiteit van een streek of land en de mensen die er wonen.

 

De bovenste foto laat wijngaarden, een kapelletje en een brede rivier zien. Kenmerkend voor een Duits, Oostenrijks of Middeneuropees cultuurlandschap, in dit geval langs de Donau in Oostenrijk.

 

De beelden rechts en het feestje hieronder zijn karakteristiek voor Spanje, en in het bijzonder Andalusië: katholieke parafernalia en flamenco fuiven.

 
 
 

 

 

Boven: zwarte weduwe ontmoet wereldfietser! Ook een goed voorbeeld van 'klikken op het juiste moment', want enkele seconden eerder of later keek deze Potugese oma strak voor zich uit.

 

Links: Edinburgh in optima forma.

 

Onder: avondspits in Saigon.

 

 

 

 
 

 

Boven: in een van de meest geïsoleerde dorpen van Zambia betekent de komst van een fietsende 'mzungu' dat er eindelijk weer eens een foto gemaakt kan worden. Zodra ik mijn camera pakte, groepeerde het hele dorp zich spontaan onder een boom.

Onder: de vrouwen die bezig zijn met dit vruchtbaarheidsritueel in Lesotho, doen dit voor zichzelf en hebben geen behoefte aan toeristische pottenkijkers. Met een telelens 'pak' je dit prachtige stukje couleur locale zonder het te verstoren.

 

 

Ga verder naar 'standpunt' of een van de andere onderwerpen:

 

fotograferen op de fiets

goed verhaal

juiste moment en juiste plaats

 

standpunt

compositie en perspectief

zoek spannend licht