Karrimorhaken vervangen door vaudehaken
 

De good old karrimors zijn niet te overtreffen in pakvermogen en degelijkheid. Heb je voor het avondeten een karrevracht aan boodschappen ingeslagen, dan blijkt het er altijd weer in te kunnen dankzij de grote kleppen met de lange spanbanden. Omdat ze niet waterdicht zijn, ventileren ze uitstekend en is het niet erg als er na een ongelukje een gaatje of scheurtje in zit. Spullen die absuluut droog moeten blijven, verpak je in dunne lichtgewicht kanozakjes.
Alleen het ophangsysteem van karrimor kan beter. De rode of blauwe dopjes die moeten voorkomen dat een tas tijdens het fietsen van de drager valt, gaan snel kapot. Ook de haken zelf blijken een korter leven te hebben dan de rest van de tas.
Losse karrimorhaken zijn al jaren niet meer te krijgen, maar met een beetje zagen en vijlen vervang je ze door het superieure ophangsysteem van vaude. Hoe je dat doet, laat ik hieronder zien.

 
 
1. Verwijder de oude karrimorhaken van de fietstas.
 
 
2. Zaag de bovenkant van de karrimorhaken af.
 
 
3. Vijl de onderkant van de vaudehaken zo, dat de 2 'pootjes' goed in de gleuf van de haakhouder op de karrimortas passen.
 

 
4. Schuif het restant van de karrimorhaken, liefst omgekeerd aan de oorspronkelijke positie (zie bovenste foto) terug onder de haakhouder.
 

 
5. Schroef de vaudehaken met bouten van 2,5 cm lengte vast aan het restant van de karrimorhaken. (Heb je helemaal geen karrimorhaken meer, dan kunnen de vaudehaken ook m.b.v. een geperforeerd metalen plaatje, ringen en bouten aan de haakhouders geschroefd worden.)